Archív pre July, 2006

SE P990i – Recenzia na MobilManii

Fanúšikovia značky Sony Ericsson a najmä komunikátorov z jej “péčkovej” rady sa už určite nevedia dočkať augusta, kedy by sa mal na pulty obchodov dostať dlho očakávaný model P990i.Na mobilmanii mali k dispozícii jednu z prvých vzoriek, takže ak zvažujete kúpu nového mobilu, určite si túto recenziu prečítajte.

MOTOSLVR L7c

Svetlo sveta nedávno uzrela aj jedna z noviniek od Motoroly pod názvom MOTOSLVR L7c.Designom sa telefón príliš neodlišuje od predchádzajúcich modelov.Pri rozmeroch 114 x 50 x 13 mm zaujme najmä šírka.S váhou 105 gramov sa radí medzi štandard.Funkciami však rovnako nevyniká, čo je dosť škoda.

Nájdete v ňom VGA fotoaparát (0,3 MPx) o 8 násobným zoomom a možnosťou videozáznamu.Pravdupovediac, čakal som niečo lepšie.Displej dokáže pri rozlíšení 176×220 zobraziť 65 tisíc farieb.Za spomenutie stoja aj funkcie ako MP3 prehrávač, slot na microSD pamäťové karty, Bluetooth či napríklad prehliadač WAP 2.0.Okrem týchto vlastností MOTOSLVR L7c podporuje aj streamovanie audia a videa.Nakoniec som si nechal to najlepšie a síce technológiu sGPS.Čo je GPS určite nemusím nikomu z Vás vysvetľovať.K prevádzkovaniu služby slúžia tomuto mobilu tzv. Location-based services applications (LBS).

Motorola L7c

Zdroj: slashphone.com

SEO optimalizácia

Keďže naša návštevnosť nie je práve ohromujúca, rozhodol som sa jej trochu pomôcť a to práve SEO optimalizáciou (optimalizácia webu pre vyhľadávače).Snáď nám to pomôže sa vo vodách internetu zviditeľniť a prilákať sem čo najviac (dúfam, že spokojených) čitateľov.

Ďalší mobil pre milionárov

Ruský výrobca Ancort nedávno predstavil svoj model pre milionárov.Ako môžte vidieť na obrázku nižšie, je doslova obsypaný diamantmi.Určite čakáte už len na to, keď vyslovím tu obrovskú sumu, takže tu je: 1,3 milióna amerických dolárov.

Milion phone

Zdroj: slashphone.com

Sony Ericsson M600i

Pamätáte sa ešte na predstavenie nových Sony Ericssonov? Ak áno, možno sa pamätáte aj na to, že v článku som nenápadne spomenul model M608i.Prečo to všetko teraz vyťahujem? Ide totiž o ázijského brata Sony Ericssonu M600i, ktorý sa dostane aj do naších končín.Slovenská mobilmánia už uverejnila svoje prvé dojmy z jeho používania a ako už sám názov (“Zachraňuje česť rodu”) napovedá, máme sa na čo tešiť.Viac Vám už ale neprezradím, radšej si spomínané prvé dojmy prečítajte ;)

Nokia N83?

Internetom sa neustále šíria špekulácie o pripravovaných mobiloch.V posledných dňoch asi najviac zaujala špekulácia o Nokii N95.Telefón by mal byť konštrukcie dual-slider.V praxi to znamená, že ak pohyblivú časť posuniete smerom nadol, odkryje sa Vám klávesnica.Naopak, ak posuniete túto časť smerom nahor, odkryjú sa Vám ovládacie prvky MP3 prehrávača.

Predpokladané parametre sú nasledovné:

  • Displej: 240×320 (2,4″)
  • Symbian S60 – 3. edícia
  • 5 MPx fotoaparát, videozáznam v DVD kvalite
  • Podpora microSD pamäťových kariet
  • WLAN, HSDPA, Bluetooth 2.0
  • Rádio
  • 3,5 mm jack pre pripojenie slúchadiel
  • GPS navigátor (mapy 100 krajín)

Nakoľko sú však tieto informácie pravdivé nevieme.Ostáva nám len čakať či Nokia niečo oficiálne potvrdí.

Zdroj: slashphone.com